verhuur
onderhoud
vulstation
Sealteam

 PADI (Junior) Open Water Diver Opleiding

Wil je je eerste duikbrevet gaan halen, dan volg je de PADI Open Water Diver opleiding.

Als beginnend duiker kost het soms even tijd om te wennen aan de omgeving onderwater. Die tijd wordt je optimaal gegund. Op een ontspannen manier leren duiken, in je eigen tempo is voor ons het belangrijkst. Moderne lesmaterialen en methoden ondersteunen je hierbij, net zover als je zelf wilt gaan.

De lessen worden verzorgd in kleine groepen of privé, wat je prettig vindt. Wil je een versnelde opleiding of om de 2-weken les of kan je alleen op doordeweekse dagen of kan je door je werk niet elke week komen? Dan passen wij je lesdata en tijden daarop aan. Ga je op vakantie en wil je daar je opleiding afronden? Dat kan ook, je volgt je theorie- en zwembadlessen bij ons en je buitenwaterduiken op je vakantie bestemming.   

Je leert alle basis vaardigheden en technieken om zelfstandig overal ter wereld samen met je buddy te kunnen duiken! Uiteraard dien je de nodige theorie je eigen te maken. Door middel van een theorieboek, zelfstudie en dvd vergroot je voor elke zwembad les je kennis. En via email kan je hierover vragen stellen.

De cursus is verdeeld over zes avonden, eerst krijg je een theorieles, gevolgd door een praktijkles in het zwembad. Aan het eind van de 1e avond zweef je al vrij door het diepe gedeelte van het zwembad. Na de zwembadduiken en het maken van een kennistoets ga je nog vier buitenwaterduiken maken.

Wat heb je nodig?
• redelijke zwemvaardigheid
• normale gezondheid en conditie
• een duikmedische keuring (in het duikcentrum wordt maandelijks een medische keuringsavond georganiseerd)
• leeftijd vanaf 15 jaar

Je kan ook de theorie van de Open Water cursus via  PADI E-Learning online doen!

Vanaf 10 jaar is het mogelijk om een Junior Open Water cursus te volgen.Na het behalen van hun duikbrevet mag de Junior Open Water opleiding alleen duiken met een ouder of voogd (die minimaal Padi Open Water duiker is) of een duikinstructeur tot een maximale diepte van 12 meter. Wanneer de Junior Openwater duiker 15 jaar wordt, kan het Junior Openwater brevet omgezet worden naar een Padi Open Water Brevet.  Je kan ook je brevet halen via de route Sealteam/Jr. open water

De cursusprijs is € 445,- per persoon. Dit is incl. de theorielessen, het cursusmateriaal, dvd en planner en de praktijklessen in het zwembad en het buitenwater. Huur duikuitrusting tijdens de opleiding. En natuurlijk je brevetaanvraag en je PADI OW Pasje.

Voor meer informatie/andere datum/inschrijven: mail of print het inschrijfformulier uit.

Cursus nr. Cursus data 2018
OWD-01  19 januari
OWD-02   2 februari
OWD-02  16 februari
OWD-03   9 maart
OWD-04  23 maart
OWD-05   6 april
OWD-06  20 april
OWD-07  11 mei
OWD-08  18 mei
OWD-09   1 juni
OWD-11  29 juni
OWD-12   6 juli
OWD-13  13 juli
OWD-15   7 september
OWD-16  21 september
OWD-17  12 oktober
OWD-18  19 oktober
OWD-19  26 oktober
OWD-20   9 november
OWD-20  23 november
OWD-21  14 december (winterprogramma)

Het versnelde traject: in plaats van de gebruikelijke 6 weken is het mogelijk de cursus in 3 weken af te ronden! Dit betekent niet dat er onderdelen worden weggelaten, het programma is een stuk compacter en meer privéles gericht. Cursuskosten € 575,- p.p.

T&O Duiksport PADI Open Water LIVE ABOARD duikopleiding: 5 dagen duiken en gezelligheid meer info

Padi Open Water Diver Referral/Verwijzingscursus
Openwater cursus met buitenduiken in het buitenland. Heb je al plannen voor een vakantie naar een land waar je mooi kunt duiken? Dan kun je ook een Openwater Verwijzingscursus volgen. Bij deze cursus volg je de 5 theorie - en 5 zwembadlessen bij ons en de 4 buitenduiken bij een duikschool op je vakantie bestemming. Je hoeft dan tijdens je vakantie niet in de boeken te duiken! De cursus kost € 349,- per persoon.

Open Water Diver Plus Cursus
Deze cursus is de Open Water cursus aangevuld met twee extra zwembadlessen en twee extra buitenwaterduiken. Dat is speciaal bedoeld voor mensen die er maar geen genoeg van krijgen, of die meer “watertijd” willen hebben, of nodig hebben, om te kunnen wennen en zich zeker te voelen. De extra zwembaduren plannen we voorafgaand aan brevettering, de extra buitenduiken in principe juist daarna, zodat het echte ervaringsduiken zijn: geen oefeningen meer, maar enkel heerlijk rondkijken en genieten met iemand die vertrouwd is en de weg weet. De keuze voor Open Water Diver Plus kun je op elk moment maken, ook nog als je al begonnen bent in een gewone Open Water Diver-cursus. Hiervan zijn wel extra kosten aan verbonden.

Inhaallessen
Cursisten die een les missen vanwege bijvoorbeeld verjaardag, feest/bruiloft, kunnen deze inhalen. De kosten daarvoor zijn € 44,50 per zwembad, theorieles of per buitenduik.

Open Water Diver Privé Cursus
Voor mensen die geen reguliere cursus kunnen of willen volgen is het ook mogelijk om alleen of met z'n 2en een privé cursus te volgen op de data, die in overleg met de duikschool worden afgesproken. Erg handig voor mensen die onregelmatig werken of liever niet in een groep les krijgen. De privé Open Water cursus is er vanaf € 639,- p.p.

Geslaagd en nu?
Heel belangrijk is het om na het behalen van je brevet, ervaring op te doen door daadwerkelijk te gaan duiken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Duikcentrum T&O Duiksport en Duikteam BWO Purmerend. Immers na het behalen van het brevet is iedere nieuwe Openwater duiker automatisch en gratis, twee maanden lid van Duikteam Beleef de Wereld Onderwater Purmerend.

©T&O DUIKSPORT 30-09-2018